ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΠΑΪΣΙΟΥ

Ο Γέροντας ΠΑΙΣΙΟΣ δεν έπαυσε να βοηθά τους ανθρώπους και μετά την κοίμηση του.

ΘΑΥΜΑΤΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΟΙΜΗΣΗ του αγιου γεροντα ΠΑΙΣΙΟΥ

Ουκ απέστη ημών»
Ο Γέροντας δεν έπαυσε να βοηθά τους ανθρώπους και μετά την κοίμηση του. Οι άνθρωποι καταφεύγουν στον Γέροντα και ζητούν τις πρεσβείες του, επειδή πιστεύουν στην αγιότητά του. Ο τάφος του έγινε πανορθόδοξο προσκύνημα. Έχει πολλή ευλογία και χάρι. Συγκεντρώνει τους πονεμένους και παρηγορεί τους θλιμμένους. Θεραπεύονται ασθενείς και γίνονται πολλά θαύματα. Και το Κελλάκι του στο Άγιον Όρος έγινε επίσης προσκύνημα. Καθημερινά περνούν επισκέπτες που είχαν γνωρίσει τον Γέροντα και ευεργετήθηκαν, για να τον ευχαριστήσουν ή άλλοι για να δουν που ζούσε.
Τα θαυμαστά γεγονότα που κάνουν οι Άγιοι, εμφανίσεις και θεραπείες, τα βλέπουμε και στον Γέροντα και μετά την κοίμησή του. Ιδιαιτέρως θεραπεύει καρκινοπαθείς και δαιμονισμένους. Εμφανίζεται και σώζει πολλούς από τροχαία δυστυχήματα. Πολλοί ασθενείς τον είδαν μέσα στα Νοσοκομεία. Διάφορα προσωπικά του αντικείμενα θαυματουργούν και εκπέμπουν άρρητη ευωδία.


Ευωδία

Το χάρισμα της ευωδίας και μετά την κοίμηση του Γέροντα δεν εξαφανίστηκε. Πολλοί αισθάνονται ευωδία, όταν προσκυνούν τον τάφο του, όταν επισκέπτονται το Κελί του στο Άγιον Όρος, ή άλλοι αισθάνονται ευωδία εξερχόμενη από προσωπικά αντικείμενα ή ρούχα του.
Όπως μαρτυρούν οι πατέρες που διαδέχθηκαν τον Γέροντα στο Κελί του, «τον πρώτο καιρό μετά την κοίμησή του σχεδόν όλοι οι επισκεπτόμενοι το Κελί αισθάνονταν αυτή την ξεχωριστή ευωδία.
Μαρτυρεί ο π. Α. Κ. : «Τήν χρονιά που εκοιμήθη ο Γέροντας έγινε Λειτουργία την ημέρα που εόρταζε το Κελί του. Αισθάνθηκα κατά την ώρα της θείας Λειτουργίας ισχυρή ευωδία, η οποία με συνόδευσε μέχρι το Κουτλουμούσι και έπειτα χάθη. Είναι αμέτρητα τα μετά την κοίμηση θαύματα του Γέροντα και συνεχώς γίνονται και νέα. «Δια του λόγου το αληθές» σημειώνονται στην συνέχεια επιλεκτικά ελάχιστα, επιβεβαιωμένα και μαρτυρημένα από αυτόπτες μάρτυρες.


Διάσωση παιδιού

Ο π. Χρήστος Τσάνταλης από τη Νέα Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης και εφημέριος Κερασιάς, με εννέα παιδιά, καταθέτει: «Μερικά από τα παιδιά μου έπαιζαν στην ταράτσα του σπιτιού και κάποια στιγμή άρχισαν να πηδούν τον φωταγωγό. Ένα αγοράκι μου έξι ετών, που ακόμη δεν μιλάει καλά, θέλησε και αυτό να πηδήξει. Βρέθηκε στο κενό και σαν βολίδα έφυγε προς τα κάτω. Έπεσε από τον τρίτο όροφο. Ήλθαν τα παιδιά τρομαγμένα και μου το είπαν. Έτρεξα με χτυποκάρδι στο βάθος του φωταγωγού, για να περιμαζέψω το μικρό. Έμεινα έκπληκτος όταν το είδα να έρχεται προς το μέρος μου κατακίτρινο από τον φόβο. Το πήγα στο Νοσοκομείο. Οι γιατροί το εξέτασαν και είπαν ότι δεν έχει τίποτε, ούτε το παραμικρό τραύμα.

»Καταλάβαμε ότι πρόκειται περί θαύματος, και σκέφθηκα πως η θαυματουργός εικόνα της Παναγίας της Νέας Μηχανιώνας έσωσε το παιδί. Το πήγα στην εικόνα της και το ρώτησα: «Αυτή σε φύλαξε;». Αυτό απάντησε «όχι». Με οδήγησε στην φωτογραφία του π. Παϊσίου και μου τον έδειξε με το δάκτυλο (ότι δηλαδή αυτός με κράτησε)».


Επεμβάσεις σε τροχαία

Ο κ. Στ. από την Καλαμάτα, κάτοικος Αθηνών, ταξίδευε με το αυτοκίνητό του προς τα Ιωάννινα. Καθ οδόν έπεσε θύμα ισχυρής μετωπικής συγκρούσεως, κατά την οποία το αυτοκίνητό του κυριολεκτικά διαλύθηκε και ο ίδιος τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι. Μεταφέρθηκε αναίσθητος στο Νοσοκομείο και μπήκε στην εντατική.
Ενώ ευρίσκετο στην κατάσταση αυτή, είδε μία φωτεινή νεφέλη και στο μέσον έναν ηλικιωμένο μοναχό. Παρ ότι δεν είχε ιδιαίτερη σχέση με την Εκκλησία, επειδή εκείνες τις ημέρες είχε ακούσει από γνωστό του για κάποιον χαρισματούχο γέροντα Παίσιο, μέσα στην έκπληξή του ρώτησε αυθόρμητα τον άγνωστο μοναχό:
- Είσαι ο γέροντας Παίσιος;
Ο Γέροντας δεν απάντησε. Χαμογέλασε, τον χάιδεψε ελαφρά στο κεφάλι και του είπε:
- Μη φοβάσαι˙ θα γίνεις καλά!
Ο Στ. συνήλθε. Αν και σαστισμένος από το παράδοξο του πράγματος, και παρόλο που αγνοούσε τον θαυμαστό επισκέπτη του, πίστεψε στην διαβεβαίωσή του. Την διηγήθηκε μάλιστα με έντονο ύφος και στους γιατρούς. Και αυτοί έκπληκτοι διαπιστώνοντας την ανθρωπίνως ανεξήγητη βελτίωσή του, ομολόγησαν:
- Όντως πρόκειται για θαύμα!
Αφού βγήκε από το Νοσοκομείο, στον δρόμο περνώντας μπροστά από ένα βιβλιοπωλείο έκπληκτος αντίκρυσε στην βιτρίνα τον σωτήρα του. Ανεγνώρισε την μορφή του στο εξώφυλλο ενός βιβλίου. Έτσι ανακάλυψε τον ευεργέτη του και γεμάτος ευγνωμοσύνη το αγόρασε και το διάβασε.
Συγκινημένος ήλθε να προσκυνήσει στην «Παναγούδα» (Ιανουάριος 1998), όπου και διηγήθηκε τα ανωτέρω. Εκτός του ότι τον διέσωσε από βέβαιο σωματικό θάνατο, η επέμβαση του Γέροντα άλλαξε και ριζικά την ζωή του. Ανεζήτησε πνευματικό και εξομολογήθηκε. Σταμάτησε την κοσμική ζωή παρά τις έντονες πιέσεις των συγγενών. «Μού είναι αδύνατο να συνεχίσω τα ίδια˙ στον νου μου έρχεται συνέχεια το χαμογελαστό φωτεινό πρόσωπο του Γέροντα», έλεγε με δάκρυα στα μάτια.

Διήγηση ευλαβούς εγγάμου Ιερέως που σπουδάζει στην Θεσσαλονίκη.

«Προ καιρού ήρθε ένας νέος και μου είπε: «Πάτερ, εγώ χθες έπρεπε να είχα πεθάνει, αλλά ο Θεός με έσωσε. Καθώς έτρεχα με μεγάλη ταχύτητα χτύπησα με την μοτοσυκλέτα μου επάνω σε ένα αυτοκίνητο και πετάχτηκα μακρυά. Την στιγμή εκείνη είδα έναν παππούλη να με πιάνει γερά από το δεξί χέρι και έτσι δεν έπαθα τίποτε».
Εγώ (ο ιερεύς) του έδειξα μερικές εικόνες Αγίων και φωτογραφίες συγχρόνων Γερόντων. Μόλις είδε τον γέροντα Παΐσιο, φώναξε συγκινημένος: «Αυτός ήταν».
»Ύστερα από λίγες ημέρες ξαναήρθε και μου ανέφερε ότι εκ των υστέρων ανακάλυψε στο τσεπάκι του μπουφάν του, στον δεξιό
βραχίονα (ακριβώς εκεί που τον έπιασε ο Γέροντας), δύο μικρές εικονίτσες, μια του Χριστού και μια του γέροντος Παϊσίου που τις είχε βάλει η μητέρα
του κρυφά».


Το κασκόλ του εξαφανίζει όγκο
Μαρτυρία Φιλίτσας. . . από τον Βόλο:

«Βρέθηκα στην δύσκολη θέση να μην μπορώ να βοηθήσω και να ηρεμήσω, την απελπισμένη αδερφή μου, μετά από την ένδειξη όγκου στην μαστογραφία που έκανε.
»Μέ σεβασμό ζήτησα από αγαπητή μου φίλη την πολύτιμη κληρονομιά της, το κασκόλ του σεβαστού γέροντος Παϊσίου. Κρατώντας το σφιχτά στην αγκαλιά μου, με χέρια τρεμάμενα, με έντονο χτυποκάρδι, έτρεξα και το εναπόθεσα στην αγκαλιά της πασχούσης. Εκείνη με δάκρυα στα μάτια πήγε στο εικόνισμα και προσευχήθηκε. Της ευχήθηκα περαστικά, και το επέστρεψα αμέσως στην φίλη μου.
»Μετά από 45 μέρες η άρρωστη επανέλαβε την μαστογραφία. Το θαύμα είχε γίνει. Η μαστογραφία ήταν πεντακάθαρη. Ο όγκος είχε εξαφανιστεί. Μεγάλη η χάρις του γέροντος Παϊσίου


Πνευματικές νεκραναστάσεις

Τα περισσότερα αλλά και μεγαλύτερα θαύματα του Γέροντα είναι τα ηθικά θαύματα. Πολλοί άνθρωποι αδιάφοροι θρησκευτικά, άθεοι εκ πεποιθήσεως, χωρίς ηθικούς φραγμούς, είτε μετά από κάποια μεταθανάτια εμφάνισή του, είτε συχνότερα από την ανάγνωση κάποιου βιβλίου του αναστήθηκαν πνευματικά, εισήλθαν με ζήλο στην Εκκλησία και κάποιοι και στο μοναχικό στάδιο.
Νέος ζούσε στην άγνοια και στην αμαρτία. Όχι τυχαία έπεσαν στα χέρια του οι Επιστολές του Γέροντα, και κυριολεκτικά συγκλονίστηκε. Άλλαξε η ζωή του και επιθυμεί τον μοναχικό βίο.
«Εγώ πριν έξι χρόνια», ομολογεί ένας νέος από τους πολλούς, «ήμουν αναρχικός. Φορούσα σκουλαρίκια και έπαιρνα ναρκωτικά. Κάποιος από την παρέα μου είχε ένα βιβλίο του π. Παϊσίου και μου το έδωσε. Από περιέργεια το ξεφύλλισα, μου κίνησε το ενδιαφέρον και το τελείωσα μέσα σε μια νύχτα. Από τότε άλλαξε η ζωή μου».


Παρέχει ανάβλεψη

Μαρτυρία Ρωσίδος, κυρίας Λαρίσας Νικολάεβνα Μάσλοβα, ιατρού, από την Μόσχα: «Έπαθα δυστύχημα με αποτέλεσμα το αριστερό μου μάτι να χάση τελείως το φως του. Με έφεραν στο πρώτο Γενικό Νοσοκομείο της Μόσχας. Οι θάλαμοι ήταν γεμάτοι, γι αυτό με έβαλαν στον διάδρομο. Τη νύχτα δεν κοιμήθηκα καθόλου. Έκανα προσευχή και στενοχωριόμουν πολύ. Προς το πρωί, ενώ ήμουν σε μια κατάσταση μεταξύ ύπνου και ξύπνιου, ήρθε ο μπάτουσκα Παίσιος, τον είδα μπροστά μου ολοφάνερα και τον αναγνώρισα, γιατί είχα διαβάσει ένα βιβλίο σχετικό με την ζωή του. Μου σκέπασε το κεφάλι με μια πετσετούλα και εξαφανίστηκε. Την ίδια στιγμή κατάλαβα ότι βλέπει το τυφλό μάτι μου. Οι γιατροί δεν χρειάσθηκε να κάνουν τίποτε. Νοσηλεύτηκα στην παραπάνω κλινική από 4 μέχρι 11 Φεβρουαρίου του έτους 2002. Ο αριθμός του ιστορικού της ασθενείας μου είναι 31171.
»Ευχαριστώ τον Θεό για το έλεός Του σε μένα και τον μπάτουσκα Παίσιο για την βοήθειά του».


Μερικές πληροφορίες για τον γέροντα Παΐσιο.
1 Ανάδοχός του ήταν η Αναστασία, σύζυγος του Προδρόμου Κορτσινόγλου, του ψάλτη του οσίου Αρσενίου.
2 Ο βίος του αγίου Αρσενίου του Καππαδόκου γράφτηκε από τον γέροντα Παίσιο. Έργα του ιδίου είναι και: «Ο Γέρων Χατζη-Γεώργης ο Αθωνίτης», «Αγιορείται Πατέρες και αγιορείτικα» και «Επιστολές». Η σειρά «Γέροντος Παϊσίου, Λόγοι», που εκδίδει η Ι. Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, Σουρωτής, περιέχει την διδασκαλία του Γέροντα.

πηγή

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΜΟΛΙΣ ΤΑ ΔΙΑΒΑΣΑ ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΑ!!ΠΑΠΟΥΛΗ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΙ ΝΑ ΠΩ!!ΠΡΟΣΕΧΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΛΑ!ΚΑΙΣΥΝΧΩΡΕΣΕ ΜΕ ΠΟΥ ΣΤΑ19 ΜΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΕΜΑΘΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΑΡΗ ΣΟΥ!!ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΜΕ ΑΞΙΩΣΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΕΡΘΩ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟ ΣΟΥ!!!ΕΛΕΗΣΕ ΜΑΣ....
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ο ΘΕΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΤΕΡΑΣ ΠΑΙΣΙΟΣ ΑΣ ΜΑΣ ΕΛΕΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΣ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Παπούλη μου, τον τελευταίο καιρό σε σκέφτομαι έντονα και λέω γιατί να έχω την ατυχία να μην ζείς τώρα και να με βοηθήσεις στο πρόβλημα μου? έχω τόσο ανάγκη τη συμβουλή σου,πονάω τόσο πολύ, σε παρακαλώ βοήθησε με!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πατέρα Παΐσιε, καλέ μας, βοήθησε κι εμάς, λίγο... σε παρακαλούμε. Αμήν
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Σε ευχαριστούμε από καρδιάς, οδήγησέ μας συν Θεώ. Με τις πρεσβείες της Υπεραγίας Μητέρας μας Θεοτόκου, προστάτευέ μας.. οι αντοχές μας έχουν φθίνει... Αμήν!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΒΟΗΘΗΣΕ ΠΑΠΠΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΕΙ ΔΥΣΚΟΛΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ!ΚΑΝΕ ΕΝΑ ΘΑΥΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΑΣ.ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΤΕΞΟΥΜΕ ΑΛΛΟ..
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΠΑΤΕΡ ΠΑΪΣΙΕ. ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΣΑΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΒΛΕΠΕΙΣ.ΒΟΗΘΕΙΣΑΙ ΜΑΣ. ΔΕΙΞΕ ΜΑΣ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΔΡΟΜΟ.....
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΑΓΙΕ ΜΟΥ ΠΑΤΕΡΑ...ΒΟΗΘΗΣΕ ΚΑΙ ΜΑΣ,ΚΑΝΕ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΔΩΣΕ ΜΑΣ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΑΝΕΒΟΥΜΕ ΤΟ ΓΟΛΓΟΘΑ....
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πατέρα μου , πρόσεχε τον αδελφό μου , ήρθε να σε βρει πριν λίγους μήνες...αμήν
Ο χρήστης ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ είπε…
ΗΜΟΥΝ ΜΑΝΙΩΔΗΣ ΚΑΠΝΙΣΤΗΣ.ΚΑΠΝΙΖΑ ΕΠΙ 35 ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 30 ΤΣΙΓΑΡΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ.ΕΚΑΝΑ ΠΑΜΠΟΛΛΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΙΕΣ ΝΑ ΚΟΨΩ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ,ΜΕΧΡΙ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟ ΕΚΑΝΑ,ΑΛΛΑ ΜΑΤΑΙΑ.ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΦΤΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΗΡΑ ΤΟΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ ΚΟΨΩ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ,,ΛΕΓΩΝΤΑΣ ¨ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ,ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΑ ΚΙΟΛΑΣ.ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ 18 ΜΗΝΕΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΙΑΣΕΙ ΤΣΙΓΑΡΟ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΑΙΣΘΗΣΗ. ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΠΝΙΣΑ ΠΟΤΕ.ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ ΠΩΣ ΧΑΡΙ ΣΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΙΣΙΟΥ ΕΧΩ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΚΙΑ ΣΥΝΗΘΕΙΑ.ΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΕΣΒΙΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΜΑΣ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ. ΜΕΓΑΣ ΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΗΜΩΝ ΕΝ ΤΟΙΣ ΑΓΙΟΙΣ ΑΥΤΟΥ. ΑΜΗΝ.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πατερ παισιε βοηθησε μας σε αγαπαμε πολυ βοηθησε τον πατερουλη μου...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Απολυθηκα απο την εργασια μου εδω και περιπου 10 μηνες.!!!απο τοτε η ψυχολογια η διαθεση μου ,η συναισθηματικη μου κατασταση εχει αλλαξει πολυ... εφτασα στα ορια της καταθλιψης.. ειμαι ενας ανθρωπος που ειχε μαθει να παλευει και ηθελα να μπορω να βοηθαω απο το υστερημα μου την οικογενεια μου.. δυστυχως ουτε αυτο δεν μπορω πια να κανω.. ειμαι ανυπαντρη και πριν ακριβως 9 μηνες γνωρισα τον τωρινο συντροφο μου .. μου εδωσε ενα βιβλιο για την ζωη και το εργο του Πατερα Παισιου.. με μεγαλη χαρα και αγγαλιαση ενημερωθηκσ στις αρχες του 2015 την αγιοκαταταξη του... Ενας ακομη αγιος της εποχης μας. Ενα ακομη δωρο του Χριστου μας για εμας.. ας εχουμε ολοι την ευλογια του..Να μεσιτευει για την σωτηρια της ψυχης μας.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Προσευχή για τις δύσκολες στιγμές

Η κατάσταση της ψυχής μετά τον θάνατο του σώματος

ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΘΑΥΜΑΤΑ