"ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΥΠΑΡΧΟΥΣΑ"


Η εικόνα αυτή αγιογραφήθηκε μετά από αποκάλυψη της Υπεραγίας Θεοτόκου το 1995 σε μίαν κοπέλα στα Ιεροσόλυμα που ήταν πρωτύτερα μουσουλμάνα, η οποία καθοδηγημένη κατόπιν υπό της Θεοτόκου βαπτίστηκε Ορθόδοξη Χριστιανή.

Το θέλημα της Θεοτόκου είχε ως εξής:
“Θέλω να μου φτιάξετε μιαν εικόνα όπου το πρόσωπόν μου θα είναι λυπημένον, τα ενδύματα μου μαύρα και τα τρία πρώτα δάκτυλα του δεξιού χεριού μου ενωμένα, το δε όνομα της εικόνος θα είναι «Η ΥΠΑΡΧΟΥΣΑ»”.

Η εικόνα εθαυματούργησε την ημέρα των Εισοδίων της Θεοτόκου 2002 βγάζοντας δάκρυα. Έκτοτε έχει τους οφθαλμούς βουρκωμένους.

Το λυπημένον της Πρόσωπο, τα μαύρα της ρούχα, μαζί με τα δάκρυά της δείχνουν την αποστασίαν της ανθρωπότητας και προμηνύουν τα επερχόμενα δεινά και την παρουσία του Αντιχρίστου.

Τα τρία πρώτα δάχτυλα του δεξιού χεριού φανερώνουν την Αγίαν Τριάδα, τον μόνον αιώνιον και αληθινόν Θεόν.

Το δε όνομα «ΥΠΑΡΧΟΥΣΑ» υποδηλώνει ότι όντως υπάρχει μητέρα του Θεού και έχει το Σώζειν δια της τοσαύτης χάριτος όπου τυγχάνει. Και αν την βλασφημούν οι αιρετικοί και οι αντίχριστοι ότι δεν υπάρχει, εμείς θα ομολογούμεν πάντοτε: «Συ υπάρχεις Θεοτόκε, και Εσένα έχουμε μεσίτρια οι αμαρτωλοί προς τον Κύριον».





Άγιος Τόπος Τιμίας Αλύσεως του πρωτοκορυφαίου Απ. Πέτρου, Ιεροσόλυμα, ββ’.

Σχόλια

Ο χρήστης ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε…
ΕΙΧΕ ΕΝΑ ΠΑΛΗΚΑΡΙ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ, ΣΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΓΑΒΡΙΗΛ, ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2009 ΕΝΑ ΜΠΑΜΠΑΚΑΚΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΑΥΤΗ, ΚΑΙ ΕΥΩΔΙΑΖΕ Ο ΤΟΠΟΣ!

ΝΑ ΜΑΣ ΦΥΛΑΕΙ Η ΧΑΡΗ ΤΗΣ, ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΜΑΣ!
Ο χρήστης Πολυχρονης είπε…
Αυτο ειναι το λιγοτερο που μπορουμε να πουμε.
Ειμαστε τελικα πολυ μικροι και ασημαντοι.
Το μονο που θα μας σωσει ειναι η πιστη.
Παναγια μου να μας εχεις ολους καλα .
Μονο αυτο. Τιποτε αλλο.
Πολυχρονης
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Σας ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Αγόρασα στα Ιεροσόλυμα αντίγραφο της Εικόνας και τώρα μαθαίνω την ιστορία της!


Η Χάρη της να είναι βοήθειά σας.
Ο χρήστης ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ είπε…
Μήπως ξέρετε εάν υπάρχει απολυτίκιο της Παναγίας της Υπάρχουσας ;
Ο χρήστης ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Δ. είπε…
Απολυτίκιο δεν υπάρχει, αλλά πιστεύω ότι το κατάλληλο είναι το απολυτίκιο της κοιμήσεώς της: " Έν τη γεννήσει την παρθενίαν εφύλαξας, εν τη Κοιμήσει, τον κόσμον ου κατέλιπες Θεοτόκε. Μετέστης προς την ζωήν, Μήτηρ υπάρχουσα της ζωής, και ταις πρεσβείαις ταις σαις λυτρουμένη, εκ θανάτου τας ψυχάς ημών ".
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ερχομται δυσκολα χρονια πρεπει να ειμαστε ετοιμη και σωματικα αλλα πανω απ ολα ψυχικα...κυριε ιησου χριστε ελεησον με.........
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Υπέρ αγία Θεοτόκε σώσων υμάς. μην μας σιχαθείς λόγω των πολλών μας αμαρτιών. Βοήθησε μας μητέρα.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Καλησπερα σας.Ονομαζομε Αντρουλα, και είμαι, απο τη Κύπρο.Δε μπορω, να περπατήσω, μόνη μου. Τα θαύματα, της Παναγίας, και των αγίων, οι διδαχες, των Πατέρων, σου δίνουν, δύναμη, πίστη, και υπομονή, να αντιμετωπίζεις, τη καθημερινότητα, στη ζωή.Το τηλεφωνο μου, είναι:00357_99760422. Ευχαριστω.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Για το απολυτίκιο που λέτε το διάλεξε η ίδια η Παναγία με το να θαυματουργήσει εκείνη την ημέρα. Επιπλέον στον Ναό εισήλθε στην ηλικία των 3 ετών συν 12 που έμεινε εκεί 15. Την εικόνα την ζήτησε το 1995 + 12 = 2010. Το 2011 άρχισαν οι εχθροπραξίες στην Συρία η οποία πέρασε από την κόλαση και ακόμα δεν τελείωσε το μαρτυριό της.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Προσευχή για τις δύσκολες στιγμές

Άγιος Εφραίμ

ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΘΑΥΜΑΤΑ