Ένας νεοφανής άγιος με άφθαρτο λείψανο βρέθηκε στην Ρουμανία!







Το λείψανο του μοναχού Ιωσήφ βρίσκεται στην σκήτη Ραντένι κοντά στην μικρή πόλη Τιργκου Νεαμτς στην Β.Α.Ρουμανία.Στις 7 Νοεμβρίου 2011 έγινε η εκταφή του,επτά χρόνια μετά την κοίμησή του.

Είναι όμως εντυπωσιακός ο βίος του μοναχού Ιωσήφ και δείχνει ότι θαυμαστός ο Θεός εν τοις αγίοις Αυτού και ότι ο Θεός δεν σιωπά.Ενάς λυγμός,ένα δάκρυ ένα Κύριε Ελέησον από τα βάθη της ψυχής και ο Θεός όλα τα συγχωρεί.

Τις πληροφορίες για τον όσιο μοναχό Ιωσήφ της βρήκα στο σχόλιο ενός αναγνώστη στην ρουμανική ιστοσελίδα απ'όπου πήρα το άρθρο.

Σύμφωνα λοιπόν με αυτές τις πληροφορίες ο μοναχός Ιωσήφ ήταν μέλος του κομμουνιστικού κόμματος και είχε γύρω στα 9 παιδιά,όχι όλα με την ίδια γυναίκα.Η ζωή του γενικότερα δεν συμβάδιζε με την διδασκαλία της εκκλησίας,ήταν όμως ελεημων.'Εζησε σ'ένα χωριό κοντά στην σκήτη Ραντένι.

Οι πατέρες της σκήτης διηγούνται ότι απ'όταν μπήκε στην σκήτη συνεχώς έκλαιγε και οι πιο πολλοί νόμιζαν ότι είναι πλανημένος.Ερχόνταν άλλωστε οι συγχωριανοί του οι οποίοι γνώριζαν τον πρότερο βίο του και ζητούσαν από τον ηγούμενο να τον διώξει από την σκήτη.Πόλλες φορές θέλησαν να τον διώξουν.


Λίγο πριν πεθάνει ήταν πολύ άρρωστος.Δύο περίπου εβδομάδες έμεινε στο κρεβάτι.Ακόμη και τότε οι χωριανοί τον κακολογούσαν.Αυτός τους άκουγε από το παραθυρο πόσο άσχημα μιλούσαν εναντίον του.Τους συγχωρούσε όμως και συνέχιζε να ρίχνει δάκρυα μετανοίας.


Λίγες μέρες πριν πεθάνει ζήτησε να κοινωνήσει.Ο πνευματικός της σκήτης όμως αρνήθηκε επειδή τον είχε κοινωνήσει λίγες μέρες πριν.Την επόμενη μέρα που τον επισκέφτηκε ο πνευματικός,ο όσιος μοναχός Ιωσήφ του είπε ότι τον κοινώνησε άγγελος Κυρίου.Αυτός δεν το πίστεψε και το θεώρησε πλάνη.


Μετά την ταφή του ένας λύκος στεκόνταν στο μνήμα του και όλη την νύχτα ούρλιαζε χωρίς σταματημό!


Απόδοση στα ελληνικά π.Γεώργιος Κονισπολιάτης



http://www.pentapostagma.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Προσευχή για τις δύσκολες στιγμές

Άγιος Εφραίμ

ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΘΑΥΜΑΤΑ