Σταυρός στάζει «αίμα»! Δέος στο εκκλησάκι των Αγίων Ισιδώρων (ΦΩΤΟ)


Σοκ και δέος στο εκκλησάκι των Αγίων Ισιδώρων του Λυκαβηττού! Το Αγιο Μύρο πήρε κατακόκκινο χρώμα στα χέρια του παπα-Δημήτρη.
Μόλις δύο μέρες μετά την εορτή του αγίου Ισιδώρου, που αποτέλεσε το αποκορύφωμαO Σταυρός που στάζει κόκκινες σταγόνες των θρησκευτικών εκδηλώσεων στο ομώνυμο εκκλησάκι του Λυκαβηττού,που είναι αφιερωμένο στη μνήμη του και πολύ γνωστό για τον θαυματουργό Σταυρό του, έρχεται και πάλι στην επικαιρότητα ένα βίντεο στο οποίο καταγράφεται ένα θαυμαστό περιστατικό που προκάλεσε σοκ στους πιστούς.

Ο εφημέριος των Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού, πατέρας Δημήτριος Λουπασάκης, εμφανίζεται στο συγκεκριμένο βίντεο να κρατά έναν Σταυρό, από τον οποίο στάζουν κόκκινες σταγόνες, και ο ίδιος αναφωνεί συγκλονισμένος: «Κοιτάξτε, έχω πάθει σοκ»! Το φαινόμενο που παρατήρησαν αρκετοί πιστοί και το κατέγραψαν σε βίντεο συνέβη μετά το πέρας της θείας λειτουργίας την Κυριακή 22 Νοεμβρίου, ημέρα διανομής του μύρου του αγίου Δημητρίου.


Μπροστά σε όλους τους πιστούς, ο πατέρας Δημήτριος ανέμειξε μεγάλη ποσότητα ατόφιου μύρου με λάδι ευχελαίου και ξάφνου, μπροστά στα έκπληκτα μάτια όλων, το Αγιο Μύρο πήρε κατακόκκινο χρώμα, σαν αίμα! Ο ιερέας κρατά ένα βαμβάκι κάτω από τον Σταυρό και αυτό ποτίζει με το κόκκινο υγρό, που ταυτόχρονα ευωδιάζει! Οσοι ήταν παρόντες, αλλά και ο εφημέριος, μίλησαν για κάτι θαυμαστό και θέλησαν να το μοιραστούν με όλο τον κόσμο, προς τιμήν του αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτου.

Πατριαρχείο

Το Αγιο Μύρο παρασκευάζει κατ’ αρχαίο προνόμιο αποκλειστικά ο Οικουμενικός Πατριάρχης περίπου κάθε 10 χρόνια, καθαγιάζεται και αποστέλλεται σε όλες τις Ορθόδοξες Εκκλησίες, για να χρησιμοποιηθεί κατά το μυστήριο του χρίσματος, μετά τη βάπτιση. Κάτω από την ανάρτηση με το συγκεκριμένο βίντεο, το οποίο έχει χιλιάδες κοινοποιήσεις, έχουν γραφεί εκατοντάδες σχόλια από ορθοδόξους Ελληνες και ξένους.


Πριν από δύο ημέρες το εκκλησάκι του Λυκαβηττού κατακλύστηκε από χιλιάδες προσκυνητές, οι οποίοι θέλησαν να ευλογηθούν από τον πατέρα Δημήτριο και τον θαυματουργό Σταυρό, με την ευκαιρία της εορτής του αγίου Ισιδώρου. Αλλωστε είναι πολλές οι μαρτυρίες για θαύματα και θεραπείες όσων σταύρωσε με τον Σταυρό ο πατέρας Δημήτριος.

«Είναι το δικό μου μαξιλάρι που με ξεκουράζει όταν πονάω, αυτός με ξεκουράζει όταν χαίρομαι, όταν χαμογελάω, με αυτόν κοιμάμαι και παρακαλάω κάθε φορά να είναι η ζωή μου και η ανάστασή μου…» έλεγε ο ίδιος συγκινημένος στο κήρυγμά του, κρατώντας τον Τίμιο Σταυρό.

Ουρές οι πιστοί για να τους διαβάσει ο ιερέας που είχε ευλογήσει και τον Αγγελίδη μετα το τροχαίο

Ουρές πιστών για να λάβουν τη χάρη του Τιμίου Σταυρού και την ευλογία του παπα- Δημήτρη.

Χιλιάδες πιστοί σχηματίζουν ατελείωτες ουρές στους Αγίους Ισιδώρους για να διαβαστούν με τον θαυματουργό Σταυρό που κρατά ο πατέρας Δημήτριος Λουπασάκης, με την ελπίδα ενός προσωπικού θαύματος.

Ασθενείς, κατάκοιτοι, άνθρωποι κάθε ηλικίας και μόρφωσης, συρρέουν για προσκύνημα και για να λάβουν τη Χάρη του Τιμίου Σταυρού και την ευλογία του παπα-Δημήτρη. Ο ίδιος είναι ένας ακούραστος εργάτης του Χριστού και της πίστης και όσοι τον έχουν γνωρίσει ένιωσαν να τους φέρνει πιο κοντά στην Ορθοδοξία.

Ακούραστος ευλογεί τους πιστούς, όσοι και αν είναι, και μάλιστα δεν είναι λίγες οι φορές που έχει πάει ο ίδιος τον Σταυρό σε κάποιον που τον έχει ανάγκη και δεν μπορεί να μετακινηθεί.

Είναι ο ιερέας που είχε ευλογήσει τον παρουσιαστή Κωνσταντίνο Αγγελίδη, όταν τον επισκέφτηκε μαζί με τον Τίμιο Σταυρό στο Ασκληπιείο Βούλας, μετά το σοβαρό τροχαίο που υπέστη. Σε πολλές περιπτώσεις ο πατέρας Δημήτριος έχει επισκεφτεί σοβαρά ασθενείς ή τραυματίες σε κλινικές ή και Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, για να τους φέρει σε επαφή με τον Αγιο Σταυρό. Αμέτρητες είναι οι μαρτυρίες ανθρώπων που έγιναν καλά και άφησαν πίσω τους σοβαρές ασθένειες και παιδιών που νίκησαν σοβαρές αναπηρίες με τη δύναμη του Σταυρού.

Γι’ αυτό κάθε χρόνο στην εορτή του αγίου μάρτυρα επικρατεί το αδιαχώρητο στο εκκλησάκι που έχει χτιστεί μέσα σε μια σπηλιά του Λυκαβηττού.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Προσευχή για τις δύσκολες στιγμές

Άγιος Εφραίμ

ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΘΑΥΜΑΤΑ