Μοναχός Παίσιος... ένας σύγχρονος όσιος;

Αποτέλεσμα εικόνας για Μοναχός Παίσιος... ένας σύγχρονος όσιος;
Πριν λίγα χρόνια, έφυγε από την ζωή ο γνωστός ασκητής του Αγίου Όρους, μοναχός Παϊσιος.. Η φήμη του, για δεκαετίες τώρα, πλανιότανε στον κόσμο, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, και πάρα πολλοί άνθρωποι με μεταφυσικές αναζητήσεις, ξεκινούσαν για νά γνωρίσουν τον ξεχωριστό αυτό άνθρωπο του Θεού.

Μετά την κοίμηση του, (προείδε ακόμη και την ημερομηνία του θανάτου του ), εγράφησαν πολλά βιβλία για την ζωή, τα λόγια του, και τα θαύματά του.

Έλεγε μεταξύ άλλων ο γέροντας:

Ο κόσμος μοιάζει σήμερα, σαν μια κοχλάζουσα χύτρα ταχύτητας, με πολλές βαλβίδες ! Θα σκάσει εδώ , θα σκάσει εκεί . Προσεύχεστε μη γίνει από εμάς η αρχή…

Nα ζείτε όσο πιο απλά μπορείτε. Μη δυσκολεύετε από μόνοι σας την ζωή σας .

Οι πολλές ευκολίες κάνουν δέσμιους τους ανθρώπους σήμερα.

-- Γέροντα, γιατί οι άνθρωποι νοιώθουνε ανασφάλεια σήμερα;

- Γιατί όλοι είμαστε ασφαλισμένοι! Ασφαλίζουμε το αυτοκίνητό μας, το σπίτι μας, την ζωή μας. Κάνοντας λοιπόν την κοσμική ασφάλεια, παραμερίζουμε την προστασία και Πρόνοια του Θεού επάνω μας, στηριζόμενοι στην " ασφάλεια ".

Ρωτήσανε τον Γέροντα, αν υπάρχουν ιπτάμενοι δίσκοι ( UFO ) και εξωγήινοι .

- Αυτά όλα να ξέρεις, είναι πράγματα δαιμονικά, που παίρνουν διάφορα σχήματα …

Ζωή σε άλλον πλανήτη δεν υπάρχει !

Όταν ρωτήθηκε για τον Γ΄ παγκόσμιο πόλεμο, ή απάντησή του ήταν η εξής:

- Όταν ακούσετε, ότι τα νερά του Ευφράτη τα κόβουν ψηλά οι Τούρκοι με φράγματα , (τεράστιο φράγμα Κεμάλ Ατατούρκ, 1995 ) , να ξέρετε ότι ήδη μπήκαμε στην προετοιμασία του Αρμαγεδώνα, και ότι διακόσια εκατομμύρια στρατός ( Κίνα ), θα διαβεί τον Ευφράτη για την Μέση Ανατολή ….

-- Γέροντα , για ποιό λόγο βάζουν με τον γραμμωτό κώδικα το 6 6 6 , πού αναφέρει η Αγία Γραφή, και παρά τις διαμαρτυρίες δεν θέλουν την αλλαγή του ;

- Στην Παλαιά Διαθήκη, επί Σολομώντος, η Εθνική Εβραϊκή φορολογία για τα υποτελή έθνη ήταν 666 τάλαντα χρυσού ( Β΄ Παραλειπομένων ,κεφ. Θ΄ 13 και Γ ΄ Βασιλ. Ι ΄ 14 ).

Είναι γραμμένα εδώ και 3.000 χρόνια. Ο αριθμός λοιπόν δεν είναι τυχαίος, είναι ιερός για τους Εβραίους και τον επαναφέρουν σήμερα πλαγίως για να υποτάξουν οικονομικά τα άλλα έθνη …

Ήλθαν κάποιοι εδώ, και άρχισαν να μου λένε ότι θα γίνει πόλεμος, κι΄ότι οι Τούρκοι θα φθάσουν μέχρι τα Εξαμίλια στην Κόρινθο!

Με ανάγκασαν να τους εξηγήσω ότι τα Εξαμίλια πού γράφει ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός στις προφητείες του, είναι τα 6 ναυτικά μίλια της υφαλοκρηπίδας και ότι γι΄αυτά θα «πιαστούμε» με τους Τούρκους!

Όμως δεν θα μπούνε στην Ελλάδα, μέχρι εκεί θα προχωρήσουνε, στα έξη μίλια, και τότε θα τούς βρει η μεγάλη συμφορά από τον Βορρά ( Ρωσία ), που λένε τα γραφόμενα , και τίποτα δεν θα μείνει όρθιο …

Βάλθηκαν, με πολύ πονηρό τρόπο, να «περάσουν» το Νέο Οικονομικό Σύστημα, στους Χριστιανούς, και να τους παγιδεύσουν.

Στην Αμερική, μόνο το 1982 , χαράχθηκαν με ακτίνες Λέϊζερ, 3.000 άνθρωποι, στο μέτωπο ή στο χέρι .

Ο γέροντας δείχνοντας το βιβλίο της Αμερικανίδος Mary Relf “ The New Money System 666 ” έλεγε στενοχωρημένος :

- Ενώ τόσο ολοκάθαρα ενεργείται το μυστήριο αυτό, για το οποίο μας έχει ενημερώσει ( εδώ και 2.000 χρόνια ) ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος στο βιβλίο της Αποκαλύψεως, στενοχωριέμαι γιατί πολλοί, ακόμη και ιερείς και επίσκοποι, δεν βλέπουν το θέμα πνευματικά, αλλά καθαρά κοσμικά.

Λένε στον κόσμο πώς δεν συμβαίνει τίποτα κι΄ούτε πειράζει να πάρουμε ταυτότητες και κάρτες…

(από το βιβλίο του ιερομόναχου π. Χριστοδούλου – ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ).


Σχετικά με την Τηλεόραση έλεγε:

Ή τηλεόραση κάνει μεγάλο κακό, νά μη την παρακολουθείτε .Τις ειδήσεις νά τις μαθαίνετε από το ράδιο .

Είπε ο γέροντας :

Τώρα ο διάβολος αγρίεψε. Έγινε εξουσία, κι΄έχει κυκλοφορήσει ( με τους ανθρώπους του ), ειδικές κάρτες με τον αριθμό 666 ( κάρτες Τραπεζών, ΙΚΑ , ΟΑΕΔ , κλπ ).

Από το 1987 ο π.Παϊσιος ανησυχούσε για το επικείμενο σφράγισμα των Χριστιανών με τον μυστηριώδη αυτόν αριθμό .Κατά την επίσκεψή μου στην καλύβα του, το καλοκαίρι του ίδιου χρόνου, μου είπε χαρακτηριστικά :

" Ό Αντίχριστος άρχισε την δουλειά του. Να τώρα μας ήρθε και το 666 . Θα το κάνουν από εδώ, θα το κάνουν από εκεί, και θα καταλήγουν όλοι ότι πρέπει να σφραγισθούμε, γιατί δεν γίνεται αλλιώς . Όλα αυτά σιγά – σιγά.

Η Εκκλησία πρέπει νά μάς πει τι θα κάνουμε ..."

Η αγωνία του Γέροντος ήταν μεγάλη, γι΄αυτό και είχε γράψει ένα κείμενο, που μοίραζε για ενημέρωση στους επισκέπτες. 

Σχόλια

Ο χρήστης ΕΥΓΕΝΙΑ είπε…
Ο Γ ΠΑΙΣΟΣ ΕΙΝΕ ΚΟΝΤΑΜΑΣ ,ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΠΑΡΑΚΑΛΑΝΕ ΜΕ ΔΑΚΡΥΑ ΓΙΑ ΤΗΣ ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΕ ΓΙΑ ΕΜΑΣ [ ΔΟΞΑ ΤΟ ΘΕΟ ]
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΔΟΞΑ ΤΟΝ ΘΕΟ
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
γεροντα Παισιε ευχομαι να αναπαυεσε με γαληνη και αγαπη.προστατευσε μας για αυτα που θα κανουμε με αναγκασμο για αυτα που θα δουμε εκεινο τον καιρο για ολα αυτα που ερχονται.φοβαμαι πολυ αλλα θα σταθω ακαιρεη μεχρι εκει που θα μπορω.σ'αγαπω να μας προσεχεις.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
προσευχομαι γεροντα να εισαι διπλα μας!!!βοηθαμε απο εκει ψηλα στην δυσκολια της ζωης μου...δωσε μου φωτιση και δυναμη!!!Να προσεχεις ολο των κοσμο!!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΑΓΙΕ ΓΕΡΟΝΤΑ ΕΙΣΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ,Η ΕΛΠΙΔΑ,Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΟΛΗ.ΠΡΕΣΒΕΥΕ ΥΠΕΡ ΗΜΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ, ΝΑ ΜΑΣ ΦΩΤΙΖΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΞΙΩΣΕΙ ΝΑ ΑΞΙΩΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΩΝ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟ.ΜΗΝ ΜΑΣ ΕΓΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ, ΣΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΘΟΔΗΓΙΤΗΣ ΜΑΣ. ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ,
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Άγιε Γέροντα, δεν είχα την τύχη να σε γνωρίσω, να σου μιλήσω, να σε ακούσω, γεννήθηκα πολύ αργά και εσύ έφυγες πολύ νωρίς από τον κόσμο τούτο. Ένα κόσμο που σήμερα όσο ποτέ άλλοτε χρειάζεται τον λόγο και την καθοδήγησή σου... Οι εποχές είναι σκληρές και οι καιροί χαλεποί. Άκουσε τις προσευχές μας, τις κραυγές που βουβά βγαίνουν από μέσα μας και τις ανθρώπινες σιωπές που ουρλιάζουν από τα βάθη των ψυχών μας. Τι τύχη και ευλογία αλήθεια θα ένοιωθα αν με τα απλά σου απέριττα λόγια, έδιωχνες τα μαύρα σύννεφα που έχουν θρονιαστεί τα τελευταία χρόνια στην ζωή μου... Αλλά δεν στάθηκα τυχερή. Πήρα βιβλία και μέσα από εκεί σε γνωρίζω όσο μπορώ. Είναι σαν να σε ακούω και τις περισσότερες φορές νοιώθω τη στήριξη και την συμπαράστασή σου σε κάθε βήμα μου. Και αυτή την φορά σε εκλιπαρώ, μια από τις πλέον δύσκολες στιγμές της ζωής μου να μου δείξεις το δρόμο. Να μου στείλεις ένα θεϊκό σημάδι. Για να σηκωθώ και να συνεχίσω. Για να συνεχίσω να ελπίζω. Γνωρίζεις τον πόνο μου αλλά και την ελπίδα μου. Μη με εγκαταλείπεις και μεσίτευσε στον Κύριο να ρίξει και σε εμένα ένα Του Βλέμμα. Νοιώθω ότι με έχει εγκαταλείψει τον τελευταίο καιρό. Και αυτό πονάει περισσότερο από όλα τα άλλα. Η πίστη και η ελπίδα μου είναι μεγάλες, αλλά είναι φορές που δεν αντέχω και λυγίζω... Είσαι ευλογημένος και η ευχή μου είναι να ακουμπήσεις με το άγιο βλέμμα σου, να αγγίξεις με τα ασκητικά χέρια σου κάθε πονεμένο της γης τούτης, γιατί ο πόνος όλοένα και μεγαλώνει. Ολοένα και γίνεται αβάσταχτος. Σε ευχαριστώ που υπάρχεις έστω και από τόσο μακριά... Μη μας εγκαταλείπεις...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
φοβαμαι πολυ ακουγοντας αυτα αλλα εγ.ω μονο στο Θεο εμπιστευομαι τη τυχη και την ψυχη μου.Πατερα Παισιε μας δινεις δυναμη μας μεταφερεις το θελημα και τις προειδοποιησεις Του...Ο Υψιστος Θεος σε ευλογησε με πιστη και ζηλο για να μας σωσεις...Μας σωζεις πατερα Παισιε σου υποσχομαι σαν χριστιανη πως οι προοιδοποιησεις σου μας εχουν ηδη σωσει...

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Προσευχή για τις δύσκολες στιγμές

Η κατάσταση της ψυχής μετά τον θάνατο του σώματος

ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΘΑΥΜΑΤΑ